19:00

Arvika HC

FÖRLUST!

Det vill sig inte för Hallsberg!
Trots en bra första period som var en av dom bättre den här säsongen blev man poänglösa i kvällens match.
Arvika Gör 0-1 efter 5,07 och 0-2 efter 12,04 genom Stefan Kask som är en känd målskytt för Arvika.
Hallsberg reducerar till 1-2 efter 13,43 genom Ian Mackay, fint framspelad av Oskar Hallberg och har bud på fler mål men får inte in pucken!
Siffrorna på tavlan speglar inte första perioden, Hallsberg hade mycket väl kunnat leda med 2-3 mål.
Inledningen av den andra perioden är en mer eller mindre katastrof!
Arvika går från 1-2 till 1-5 på tre minuter mot ett stillastående hemmalag som inte var vakna när pucken släpptes.
Oskar Holmstedt reducerar i powerplay efter 7,52 och hoppet tänds men bara minuten senare ökar Arvika på till 2-6.
Filip Hellsten reducerar till 3-6 efter 17,19 och det är i princip det sista som händer i perioden.
Arvika vinner perioden med 2-4 och det är inledningen som förstör hela perioden för Hallsbergs del.
Uppförsbacke i tredje men underläget är inte omöjligt att ta in.
Men som så många gånger tidigare under säsongen så är det motståndaren som gör mål direkt i inledningen på perioden. 2,03 in i perioden ökar Arvika på till 3-7 och grusar mer eller mindre chansen för Hallsberg att komma ikapp.
Man gör dock ett försöka och matchar en del spelare hårdare men det räcker inte trots att man reducerar till 4-7 efter 16,35 genom Gustav Pihlgärde.
Arvika vinner mycket tack vare inledningen på andra perioden.
En tung och sur förlust då laget tränat bra innan matchen.
Ny match på söndag då Guldsmedshyttan väntar på bortaplan, en tuff uppgift där Hallsber mer eller mindre måste ta poäng för att inte bli helt fast i bottenträsket av tabellen.